Izvor:
12.11.2018 u 15:42
0

DRŽITE DIJETU, A KILOGRAMI STOJE: Saznajte u čemu je CAKA!

Ukoliko se borite sa viškom kilograma, a trudite se da jedete zdravo, trenirate i jednostavno ne znate gde grešite jer kilogrami nestaju, predstavljamo vam jednostavnu naviku koja će pomoći u gubljenju kilograma.

Reč je o tome koliko brzo jedete vaše porcije. Sprovedena je studija koja povezuje brzinu kojom ljudi jedu sa promenama u njihovo težini. U ovoj studiji je učestvovalo 60.000. ljudi. Naučici sa Univerziteta u Kjušu u Japanu su potvrdili da osobe koje sporije jedu imaju tendenciju gubljenja kilograma.

Brzina kojom jedemo može da promeni težinu, indeks telesne mase i obim sturka. Naučnici su i proučili podatke osoba sa dijabetesom 2, bolest koja je često uzrokovana gojaznošću. Osobe koje imaju naviku da jedu polako, u proseku su imale najmanji obim struka.

Osobe koje jedu brzo u proseku imaju veći indeks telesne mase i širi struk. Najvašniji zaključak istraživanja kaže da osobe koju su kasnije usporile u toku obroka odmah počele da gube na težini. Naučnici tvrde da je ova studija konačna i da je potvrdila uticaj brzine načina na koji jedemo na mršavljenje.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter