Izvor:
05.11.2018 u 20:30
0

LIMUN I MUSKATNI ORAH: Čarobni napitak za mršavljenje!

Muskatni oraščić je "tajni" začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što bi se bez njega teško mogla zamisliti indijska, francuska ili karipska kuhinja, ovaj plod je i veoma moćan kada je očuvanje zdravlja u pitanju, pa se koristi u drevnoj kineskoj i indijskoj medicini vekovima unazad.

No, ovog puta bavićemo se jednom posebnom prednosti muskatnog oraščića – odličan je saveznik u mršavlenju, i upravo je on ključ efikasnih domaćih smesa za otapanje masnih naslaga.

– Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz jednu uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga. I svakako da, sa druge strane, ukoliko ishrana nije pravilna ni nekoliko oraščića ne može pomoći. Ovo naravno kažem u šali, i ovde je pravo mesto da istaknem da ovaj začin jeste odličan i obiluje brojnim nama korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne preterivati. Pošto je ovaj začin svojevrstan lek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte. Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića – objašnjava nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija.

Naša sagovornica otkrila nam je i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno – ne pravi čuda. On je samo pomoćnik u našem cilju da skinemo kilogram viška, a mora da ga prati i poseban režim ishrane.

Potrebni sastojci:

– limun
– muskatni oraščić (tek mrvica)
– malo cimeta
– malo kajenske paprike

Priprema:

U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i kajenske paprike, dobro promešajte i uživajte u svojoj čaši ovog "prirodnog sagorevača masti".

Izvor:BlicŽena
Foto: Arhiva
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter