Izvor:
31.03.2018 u 20:40
0

POTOČARKA: Idealna za celukupno očuvanje organizma!

Ova samonikla biljka, koja se sve više koristi u ishrani, pomaže nam da bolje varimo hranu i donosi dosta zdravstvenih dobrobiti.

Sadrži izuzetno veliku količinu joda, pa je odlična naročito u veganskoj ishrani i ishrani onih koji ne koriste jodiranu so kao izvor ovog važnog minerala.
Visok sadržaj hlorofila čini potočarku odličnom za poboljšanje oksigenacije u krvi, kao i za funkcionisanje crvenih krvnih zrnaca.
Pripada porodici krstašica, pa kao i ostale biljke ove familije, sadrži puno sumpora, bitnog za nervni sistem. Kao i ostale krstašice, takođe sadrži određena jedinjenja sumpora za koja je poznato da imaju antikancerogena svojstva.
Povoljno deluje na rad jetre, pomažući joj da preradi i transportuje glutation, jedan od glavnih antioksidanasa koji dopunjava i reciklira druge antioksidante, u naše ćelije
Smatra se da potočarka pomaže usporavanju starenja, a u tradicionalnoj medicini smatra se da povoljno deluje na mozak i nervni sistem.
Ima pomalo gorak ukus, tako da je najbolje jesti je pomešanu sa nekom začinjenom salatom.

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter