Izvor:
14.04.2018 u 20:13
0

BLIŽI SE LETO: Naučite da radite najbolje vežbe za vaše trbušnjake!

Ako želite izvajan stomak i čuvene “pločice”, a nemate vremena za odlazak u teretanu, onda pre posla ili kad se vratite kući, izdvojite malo vremena za sebe i uradite vežbe za trbušnjake.

Predstavljamo vam pet odličnih vežbi koje za ravan stomak čuda čine.

1 Lezite na pod, stavite ruke iza glave, koja treba da bude malo izdignuta od poda, što dodatno aktivira mišiće stomaka. Ispružene noge podignite uvis, u visini kukova, pa spuštajte naizmenično jednu pa drugu nogu, ali ne skroz, već tik iznad poda. Vežbu radite 45 sekundi i ponovite je tri puta, sa pauzama od 15 sekundi između svake serije.

2 Isto se namestite kao za prethodnu, i krenite da spuštate noge, ali ne tik do poda već samo malo jednu ispod druge, dok su u vazduhu. Možete malo ubrzati tempo i radite ih takođe 45 sekundi, tri puta, sa odmorima od 15 sekundi.

3 Izdržaj je vežba koja je dobra ne samo za stomak već za celo telo. Stanite u “pseći položaj” s nogama ispruženim i održavajte se na prstima. I ruke su vam ispružene, a opterećenje je na šakama. Guzu spustite ka dole da bi vam celo telo bilo u ravni i zadržite se u tom polažaju minut. Napravite pauzu od 30 sekundi i ponovite vežbu tri puta.

4 Opet ste u “psećem položaju”, ali neka vam ovoga puta kukovi budu malo izdignuti. Podignite levu ispruženu nogu što više možete gore, vratite je nazad u početni položaj i nakon toga raskoračite obe noge (leva noga u levu stranu, desna noga u desnu stranu) u skoku. Isto to uradite sa desnom nogom. Vežbu radite minut, odmorite 15 sekundi, pa ponovite tri puta.

5 I za nju treba da ste u “psećem položaju” – položaju za izdržaj. Privucite levu nogu malo u desnu stranu i ka grudima, pa desnu nogu isto tako, samo u levu stranu. Nakon toga se dogegajte rukama u položaj što bliže stopalima. Vratite se u početni položaj i radite ovu vežbu minut, a ponovite je tri puta.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Instagram/fitnessgirlsmotivation

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter