Izvor:
07.06.2017 u 01:29
0

10 MINUTA OVOG TRENINGA DNEVNO UČINIĆE ČUDO: Telo će vam biti u najboljoj formi ikada!

Naučnici su krivi što više ne možete da se vadite na to da nemate vremena, para i nove patike.

Od svih izgovora da ne vežbate, nedostatak vremena je najpopularniji – a često i jedini koji jeste opravdanje. Tokom jednog dana prepunog obaveza nije lako pronaći sat vremena za vežbanje, a da ne govorimo o dodatnih sat vremena do fitnes kluba i nazad.

Međutim, nova naučna istraživanja pokazuju da vam taj sat nije ni potreban, već da će, kako biste održali svoje telo zdravim i u kondiciji, biti dovoljno i samo 10 minuta vežbanja na dan. I to samo ako je reč o intervalnom treningu visokog intenziteta, popularno nazvanom HIIT (High Intensiti Interval Training).

Takođe, naučnici kažu da vam za ovo nije čak ni potrebno da idete u teretanu ili učite posebne vežbe, već da će vam pomoći dobro, staro penjanje uz stepenice – ali samo ako vodite računa o određenoj stvari.

U sklopu istraživanja naučnici su grupi žena koje vode tzv. sedeći život dali da odrađuju različite 10-minutne treninge – tri puta nedeljno tokom šest nedelja.

Po završetku ispitivanja, zaključili su da su žene koje su se 20 sekundi žustro penjale stepenicama, da bi zatim dva minuta nakon toga odmarale i onda to ponovile još tri puta, imale najbrži napredak.

Dakle, kraći period vežbate žustro i brzo, a onda se malo odmorite.

Dobra vest je da je taj napredak zabeležen i kad se ovaj trening izvodi deset minuta tri puta nedeljno, a ne svakog dana.

Ovo definitivno vredi isprobati – kada se vraćate kući sa posla ili iz prodavnice, a pritom ne paćate članarinu u teretani, niti kupujete posebnu opremu

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter