DOVEDITE LINIJU DO PERFEKCIJE: OVE vežbe efikasno sagorevaju kalorije! (VIDEO)

 Kada razmišljamo o promeni dnevne rutine i uvođenju nekih zdravih navika, koje će nam između ostalog pomoći i da dovedemo liniju do perfekcije, obično prvo pomislimo na kardio trening i specifikovane vežbe, namenjene problematičnim regijama tela. Pa ipak, ako tragate za vežbom koja će efikasno istopiti masne naslage i zategnuti vaše telo, svakako je plank najbolji izbor.

Reč je o vežbi snage koja istovremeno zateže sve mišićne grupe i povećava telesnu masnu, a sa druge strane efikasno sagoreva kalorije. Iako se na prvi pogled ne čini kao zahtevna vežba, kada jednom pokušate, shvatićete da plank zahteva posebnu snagu i kondiciju. Samo izvođenje vežbe ne podrazumeva zahtevne fitnes sprave i dodatke, već je svakodnevno možete izvoditi u udobnosti svog doma, što je dodatni plus u ovoj situaciji.

Kada izvodite plank, veoma je važno da vam vrat uvek bude na nivou kičme, a minutažu izvođenja morate prilagoditi svojoj formi, kako ne biste izazvali napornu upalu mišića. Idealna minutaža je nekoliko ponavljanja svake vrste planka od po 30 sekundi, dok s povećanjem kondicije možete postepeno povećavati i minutažu.

Inspiraciju za efikasan plank trening pronađite ovde.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro