Izvor:
02.06.2019 u 09:22
0

TRENING NINE SENIČAR: Saveti supermodela za efikasan boks trening!

Širom naše zemlje u ekspanziji je boks, kao sport koji potpomaže pravilan razvoj mišića, a ujedno omogućava visok nivo kardio i aerobnog treninga. Veliki broj različitih elemenata treninga – poput udaranja u vreću ili “shadow” boksa (sa zamišljenim protivnikom) – vežbačima pruža priliku da se oslobode stresa i pomeraju sopstvene granice. Pritom, u zavisnosti od težine, ovakvim treningom u trajanju od 30 minuta može da se potroši 100 do 300 kalorija, pa i više.

Među vežbačima koji redovno stavljaju bokserske rukavice i pronalaze zadovoljstvo u kontinuiranom treningu nalazi se Nina Seničar, TV voditeljka i glumica, koja je i zvanično zaštitno lice brenda Reebok u Srbiji. U sklopu Always Training kampanje, Nina je otkrila kako izgleda njen trening, odnosno koja pravila uvek primenjuje da bi uspela da ostvari maksimum prilikom svakog treninga.

DRŽITE FOKUS NA NIVOU

“Smatram da je boks jedan od najefikasnijih načina da ostanemo u formi, oblikujemo telo i dobro se zabavimo. Dok treniram, vreme mi brzo prolazi, a tokom treninga trudim se da fokus držim na visokom nivou, što mi pomaže i u poslu… Najbolja stvar u vezi s boksom jeste to što zapravo ne morate ni da odete u fitnes centar. Zato su par rukavica i džak sjajna investicija”, kaže Nina.

PRAKTIKUJTE INTERVALNI TRENING

„Za dobar kardio poželjan je intervalni trening. Nakon rada na vreći, imate opciju aktivnog odmora – poput laganog preskakanja vijače, ‘shadow’ boksa, laganog istrčavanja i slično. Tokom rada na vreći, što je oko tri runde, interval bi značio 10 sekundi najbržeg udaranja, 10 sekundi odmaranja – i tako tri minuta. Druga runda bila bi 20 sekundi najjačeg udaranja i 20 sekundi odmora. Mnogo je varijacija, a za koju god da se odlučite, nema greške, samo stegnite stomak, iz koga i vučete veliki deo snage, jako stisnite pesnice, ruke stavite u visok gard kako bi rameni pojas radio, i krenite!“

SAMI BIRAJTE KOMBINACIJE

“Većina ljudi misli da rad na vreći traje znatno duže nego što se to zapravo praktikuje. Udarati u kontinuitetu ceo minut punom snagom za početnika je nemoguće. Za mene je idealna varijanta od tri do šest vezanih udaraca. Možda će vam biti zanimljivije kombinacije nego pojedinačni udarci. Kod rekreativnog boksa lepota je u tome što nemamo striktna pravila, već radimo sve ono što nam prija. I menjajte udarce! Kroše, aper, direkt – sve to tera vas na razmišljanje i razvija bolju koordinaciju pokreta.”

“Kako ne bi došlo do povreda, pre treninga uvek prvo bandažirajte zglob. Potom izaberite rukavice koje vam najviše odgovaraju, a prilikom udaranja džaka uvek pesnice držite čvrsto stisnute.”

“Zagrevanje je neophodno – lagano trčanje, razgibavanje, vijača.”

“Idealno je trening završiti vežbama za trbušne i leđne mišiće, na koje često zaboravimo, a najveći deo tereta svakog dana nosimo upravo na leđima, zbog
čega ona prva i stradaju.”

Izvor: L&Z
Foto: Instagram/printscreen/ninasenicar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter