Izvor:
10.04.2019 u 14:15
0

DA LI ŽELITE DA IMATE STRUK POPUT MANEKENKE?! 8 vežbi od 30 sekundi vajaju stomak, POKUŠAJTE!

Bićete oduševljenim brzim rezultatima.

Stomak se tako brzo opušta, ali da biste ga (ponovo) učvrstili često je potrebno dosta vremena i truda,

Srećom, pronašli smo način da to učinite za svega 40 dana, uz pola sata vežbanja dnevno.

Samo sledite ove vežbe svakog dana i bićete oduševljeni rezultatima:

Dodirivanje peta

Početni položaj: Lezite leđa na prostirku za jogu, savijte kolena, a stopala razmaknite u širini ramena. Ruke položite pored tela sa dlanovima nadole.

Izvođenje vežbe: Izdahnite i levom rukom dodirnite levu petu, pomerajući ceo torzo olevo, ali ne odižući se od poda više od dva milimetra. Zadržite, pa se vratite u početni položaj uz izdah. Isto uradite na desnoj strani. Ponovite 30 puta za svaku stranu.

– Trougao

Početni položaj: Kleknite na desno koleno i položite desnu ruku na podlogu u ravni sa ramenom. Levu nogu opružite, a levu ruku stavite iza glave tako da bude savijena u laktu.

Izvođenje vežbe: Privlačite levi lakat i levo koleno dok se ne dodirnu. Zadržite sekund, pa ponovite 30 puta. Uradite isto i sa druge strane.

– Klasičan plank

Laktove oslonite na podlogu paralelno sa ramenima. Ispravite kičmu i vrat. Izdignite se na prste i zadržite 20 sekundi. Vremenom povećavajte trajanje izdržaja.

– Morska zvezda

Početni položaj: Lezite na leđa na podlogu sa ispruženim i raširenim nogama i rukama, tako da vam telo bude u obliku slova X.

Izvođenje vežbe: Podignite ramena i odignite gornji deo tela i noge, pa spojite laktove i kolena. Trudite se da u vežbu budu uključeni i mišići zadnjice. Zadržite taj položaj na sekund, pa se lagano vratite u početni. Ponovite 20 puta.

Trbušnjaci u stojećem položaju

Početni položaj: Stanite sa raširenim stopalima u širini ramena, a dlanove stavite iza glave.

Izvođenje vežbe: Savijte levu nogu u kolenu i prvucite ga desnom laktu. Dok izvodite vežbu, rotirajte torzo tako da se mišići stomaka aktiviraju. Vratite se u početni položaj i ponovite sa suprotnom rukom i nogom. Ponovite 30 puta.

Odizanje nogu

Početni položaj: Lezite na desni bok, noge opružite jednu preko druge.

Izvođenje vežbe: Levu ruku stavite pod glavu, tako da lakat bude usmeren ka plafonu. U isto vreme podižite noge uvis ne ispravljajući ih i torzo jedno ga drugom. Zadržite na sekund, pa se polako vratite u početni položaj. Ponovite po 15 puta sa obe strane. Vodite računa da vam tokom izvođenja vežbe ramena i stopala ne dodiruju podlogu.

– Vežba "brisači"

Početni položaj: Lezite na leđa, ražirite ruke pod pravim ugom, a noge podignite i savijte u kolenima pod uglom od 90 stepeni.

Izvođenje vežbe: Rotirajte noge levo-desno, baš poput brisača na automobilu, pazeći da ni sa jedne strane nogama ne dodirujete pod. Na svakoj strani zadržite položaj nekoliko sekundi. Ponovite 30 puta.

– "Magareći udarac"

Početni položaj: Kleknite u pseći položaj, sa dlanovima na podu u ravni s ramenima.

Izvođenje vežbe: Podignite levu nogu uvis savijenu u kolenu. Kad je noga u vazduhu, izvedite brzi "šut" uvis, koristeći za to mišić zadnjice. Vodite računa da kukovi ostanu u istom položaju. Ponovite po 20 puta za svaku nogu.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter