Izvor:
17.04.2018 u 14:04
0

UBRZAJTE CIRKULACIJU: Ove vežbe će vam pomoći u tome!

Za bolju cirkulaciju tokom zime, razmrdajte i aktivirajte kapilare u telu, jer prema nekim istočnjačkim teorijama, krv počinje da struji upravo u ovim malim krvnim sudovima. Za bolje rezultate razvijena je i posebna tehnika – kapilaroterapija.

Ona obuhvata određene pokrete protresanja tela podignutih ruku i nogu. Naime, u gornjim i donjim ekstremitetima nalazi se mnogo kapilara, a kada protresamo ruke i noge, u ovim krvnim sudovima se pojavljuju dodatne vibracije koje poboljšavaju cirkulaciju u celom telu.

Vežba za kapilare radi se u ležećem položaju sa podignutim rukama i nogama, jer u takvom položaju krv u ekstremitetima stremi prema dole, a postupno stvoreni vakum će dovesti do ubrzane cirkulacije krvi.

Smatra se da na ovaj način mogu da se spreče mnoge bolesti koje nastaju kao rezultat nedovoljnog kretanja, slabe cirkulacije i lošeg metabolizma.

Kapilaroterapija, inače, ima dugu tradiciju u kineskoj i japanskoj narodnoj medicini, a zbog jednostavnosti i efikasnosti sve više se primenjuje, jer pomaže da se oslobodimo užurbanosti, stresa i dobro razmrdamo posle dugotrajnog sedenja.

Vežba za kapilare efikasna je kao i trčanje, ali ne opterećuje srce i zglobove, pa može da se radi u svim uzrastima i bez neke fizičke pripremljenosti.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter