Izvor:
31.03.2018 u 20:46
0

MRŠAVITE UZ OMILJENU SERIJU: Ove vežbe možete da radite ispred televizora!

Umesto da se izležavate dok gledate omiljenu seriju ili film, iskoristite to vreme za nekoliko laganih i korisnih vežbi!

I dok na poslu uglavnom provodite vreme sedeći, kod kuće to radite dobrovoljno, naročito kad ste ispred TV ekrana, što nimalo nije dobro za vaše zdravlje.

Zato, ukoliko nemate sprave za vežbanje ili trenažni bicikl s kojeg biste mogli da gledate omiljeni film ili seriju, evo predloga kako da gledate televiziju na malo drugačiji način i održite telo u formi.

1. Vežbajte bicepse i tricepse sedeći na kauču

Uzmite teg od pola kilograma i držeći ga u ruci savijajte podlakticu. Uradite vežbu što više puta možete i ruke će vam biti zahvalne. Ako nemate male tegove, i flaša vode od pola litra ili litar biće vam od koristi.

2. Podižite i spuštajte potkolenice

Dok sedite, ispružite potkolenice dižući ih do visine kolena. Zadržite nogu malo u tom položaju, pa je vratite u prvobitni. Ponovite vežbu po 15 puta svakom nogom. Ako ovu vežbu budete redovno radili, ojačaćete mišiće nogu i smanjiti rizik od povrede kolena.

3. Stežite i opuštajte mišiće

Možete vežbati i bez dizanja s kauča, a sve što treba da uradite jeste da stisnete mišić guze ili stomaka, zadržite ga stegnutog nekoliko sekundi, pa ga opustite. Ovo možete raditi sa svim mišićima i dok ste na poslu.

4. Iskoristite reklame za trening

Ako tokom gledanja TV programa vežbate samo palac kojim menjate kanale, gubite dragoceno vreme. Čim se pojave reklame, ustanite, uradite nekoliko čučnjeva, sklekova, trbušnjaka ili samo podižite i rastežite ligamente. Važno je samo da budete aktivni i da ubrzate otkucaje srca.

5. Umesto na kauču, sedite na lopti za vežbanje

Ako sedite barem pola sata na lopti za pilates, naprezaćete mišiće nogu i stomaka. Na početku se samo istežite, a kasnije uradite i nekoliko vežbi. Neka vam to pređe u naviku.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter