Izvor:
24.07.2017 u 01:26
0

PREVOZ BUDUĆNOSTI: U Kini počeo sa radom nebeski voz! (VIDEO)

Kao jedan jeftin prevoz očekuje se da ima ogroman tržišni potencijal, naročito u planinskim područjima i većim gradovima.
Novi vid transporta kineskih građana, "nebeski voz" pušten je u probni rad, i već obara sve rekorde

Inženjeri kažu da je njegova mogućnost transporta putnika skoro tri puta bolja od regularnih vozova i metroa, prenosi B92.

Voz je dizajniran da bude lagan, sa srednjom brzinom kretanja. Kao jedan jeftin prevoz očekuje se da ima ogroman tržišni potencijal, naročito u planinskim područjima i većim gradovima.

Ovi vozovi moći će da prevoze do 510 putnika u tri do pet vagona sa maksimalnom brzinom vožnje od 70 kilometara na sat.

– Ovaj voz koristi najnoviju tehnologiju permanentnog magneta, koja mu omogućava veću snagu sa malom fizičkom zapreminom, manje buke i manje težine, čime se ostvaruje bolja operativna efikasnost – kaže Liu Iuven, tehnički direktor projekta, dodajući da ovo i jesu njegove prednosti u odnosu na druge vidove transporta.

On je još objasnio i da će ovaj voz obezbediti udobno i bezbedno putovanje putnika kroz brdovite, strme i nepristupačne regije.

Još jedna od prednosti je i ta što je postavljanje i održavanje ovakve železničke mreže jeftinije, a takode se mogu brzo i napraviti.

Kina je sada treća zemlja u svetu koja je razvila ovu vrstu tehnologije, nakon Nemačke i Japana.

Jedan od najranijih električnih železničkih sistema, izgrađen u Nemačkoj 1901. i danas je u funkciji.

Pogledajte video:

Telegraf
Video: Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter