Izvor:
15.10.2019 u 20:27
0

UOČI SUTRAŠNJE GODIŠNJICE: Ovaj LEGENDARNI pevač nas je napustio pre 12 godina! BALKAN GA NE ZABORAVLJA! (FOTO)

Sutra se navršava tačno 12 godina otkada nas je napustio makedonski slavuj i velika zvezda Balkana, Todor Toše Proeski.
Ovaj mladi pevač je u prometnoj nesreći kod Velike Gradiške u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. godine, preminuo na licu mesta od posledica udara, na suvozačevom mestu u 26. godini života.
U automobilu marke "Tuareg" kojim je upravljao njegov prijatelj Đorđe Đorđevski, nalazila se i Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović koja je sedela iza Tošetovog sedišta.
Ovaj slučaj ostao je nerazjašnjen do dana današnjeg, budući da se ne znaju detalji ove nesreće, te ni kako je do nje došlo. Naime, postojao je vozač kamiona u koji je udario Tošetov džip, ali kako se spekulisalo, nikada se nije oglasio povodom nesreće. Isto tako, spekulisalo se da se vazdušni jastuci u pomenutom automobilu nisu otvorili.
Veče pre polaska na put, Proeski je gostovao u emisiji "Vrteleška", i tada izneo potresne stvari iz svog života. Pričao je kako je stavljen obruč oko njega, te da kada se jednom uđe u svet "šoubiznisa" nikada se ne može izaći, budući da je sve to jedna mašinerija, tačnije bubanj.


Vodiljka ga je upitala da li ima vremena za sebe otkada je uplovio u svet poznatih, te da li bi voleo da bude kao sav normalan svet, na šta je on odgovorio veoma setno:
– Baš sam pre nekoliko dana šetao pored izloga i shvatio da skoro šest, sedam godina nisam šetao i kupovao sam. Misliš da ne bih voleo? Voleo bih, i te kako, kao svi normalni ljudi – rekao je Toše.
Nakon njegove pogibije, objavljeni su posthumani albumi na engleskom jeziku, pesme "The Hardest Thing", "Secret Place", "If you wanna leave me baby", "Where go I belog" i td. Takođe objavljena je pesma i na romskom jeziku "Efta Purane Ikone".
Menadžerka koja se tog kobnog 16. oktobra nalazila sa njim u kolima, Ljiljana Petrović, povukla se iz javnosti i nastavila svoj život u tišini, u Nišu, gde gaji plantaže Lavande u selu Tamjanica. Ona nikada nije želela da progovori o tome šta se sve zbivalo te noći

Toše je sahranjen u svom rodnom gradu Kruševu, na groblju Gumenje, a nakon smrti je napravljena i Spomen kuća u njegovu čast, u kojoj se nalaze sve njegove stvari.
Njegova dobro poznata rečenica "Ve sakam site" koju je uvek govorio publici na svakom koncertu, i dalje odjekuje u ušima njegovih obožavalaca.
Ovaj "makedonski slavuj" ostaće dugo u srcima svih koji su ga voleli, a njegove pesme nastavljaju da žive i da spajaju ljude, baš kao što je i on to činio.

Tošetov poslednji koncert u Skoplju, koji je bio održan 05.10. 2007. godine možete pogledati U VIDEU ISPOD:

Happytv.rs
Foto: Arhiva/googleprintscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter