Izvor:
20.06.2018 u 15:10
0

TRKA U NAORUŽANJU: Tramp najavio svemirske snage, Putin poslao brz i brutalan odgovor! (VIDEO)

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je danas zabrinutost zbog plana SAD da naprave zasebne svemirske snage i naveo da bi unošenje oružja u svemir moglo podstaći novu trku u naoružanju.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u ponedeljak da je naložio Pentagonu da stvori nove "svemirske snage" kao zaseban deo vojske kako bi se osigurala američka nadmoć u svemiru.

Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova rekla je da taj potez naznačava nameru Vašingtona da postavi oružje u svemir.

Ona je rekla da bi militarizacija svemira "mogla imati posledice ne manje štetne od trke u nuklearnom naoružanju".

Zaharova je rekla da bi oružje u svemiru "poremetilo stretešku stabilnost i međunarodnu bezbednost" i dodala da su Rusija i Kina predložile međunarodni sporazum koji bi zabranio oružje u svemiru.

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter