Izvor:
20.06.2018 u 06:57
0

Usvojen zakon o legalizaciji marihuane u Kanadi!

Kanadski parlament usvojio je zakon kojim se legalizuje upotreba marihuane u "rekreativne svrhe". Zakon je usvojen u Senatu sa 52 glasa "za" i 29 protiv, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Prema zakonu, Kanađani će od septembra moći legalno da kupuju i konzumiraju kanabis.

Kanada je ovim postala druga zemlja na svetu koja je legalizovala upotrebu marihuane u rekreativne svrhe. Urugvaj je to učinio u decembru 2013. godine.

Posedovanje kanabisa je u Kanadi 1923. godine proglašeno krivičnim delom, ali je upotreba u medicinske svrhe legalizovana 2001.

Rojters napominje da je Kanada postala prva država članica G7 koja je legalizovala rekreativnu upotrebu kanabisa, što je bilo i predizborno obećanje premijera Džastina Trudoa.

– Naša deca su lako dolazila do marihuane, a kriminalci su ubirali profit. To smo danas promenili – naveo je Trudo na Tviteru.

Prema novim odredbama, punoletni Kanađani će moći da poseduju do 30 grama kanabisa koji mogu da nabave od ovlašćenog trgovca. Zakon im dozvoljava i da sami uzgajaju do četiri sadnice te biljke.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter