Izvor:
20.06.2018 u 06:48
0

ČAKA SE KONGRES: Tramp brani imigracionu politiku!

Američki predsednik Donld Tramp izjavio je da ne želi da deca ilegalnih migranata budu razdvojena od njihovih roditelja, ali je dodao da je to neophodno ako Sjedinjene Američke Države žele krivično da gone ilegalne imigrante.

– Želimo da rešimo problem razdvajanja porodica, i ja ne želim da se deca odvajaju od roditelja, ali kada krivično gonite roditelje zato što dolaze u zemlju nelegalnim putem, onda morate da razdvojite decu – rekao je Tramp na konferenciji vlasnika malih preduzeća, dok se u zemlji zaoštrava kriza zbog kontroverzne politike aktuelne administracije.

Tramp je dodao da želi da okonča "pograničnu krizu" tako što će vlastima dati ovlašćenja i resurse da "pritvore i proteraju ilegalne imigrantske porodice zajedno. Predsednik SAD, suočen sa oštrim kritikama zbog pritvaranja dece odvojene od roditelja, sastao se u utorak sa republikanskim članovima Kogresa, uoči glasanja o dva predloga zakona o imigraciji.

– Tramp je republikancima rekao da će potpisati bilo koji zakon koji Predstavnički dom usvoji, bez zahtevanja promena – rekao je kongresmen Karlos Kurbelo..

Na pitanje o šansama za usvajanje zakonskog predloga u podeljenom Predstavničkom domu, koji je pod pritiskom da preduzme akciju zbog protesta protiv razdvajanja imigrantskih porodica, on je rekao da šanse postoje, ali da će biti teško. Iz Bele kuće je kasnije saopšteno da je Tramp podržao oba predloga zakona o imigraciji "koji bi predvidali izgradnju zida, zatvaranje pravnih rupa, otkazivanje lutrije za vizu, ograničavanje lančane migracije i rešavanje pogranične krize i problema razdvajanja porodica, tako što bi one zajedno bile u pritvoru, a zatim i vraćene u svoje zemlje".

U međuvremenu demokratski kongresmeni i njihove pristalice prekinuli su pretres o FBI u Predstavničkom domu, u znak protesta zbog kontroverzne politike. Uz zvuke plača dece, vodeći demokrata u Odboru za pravosuđe Džerold Nejdler je prekršio protokol i procitao saopštenje, navodeći da deca nisu životinje, dok su njegove republikanske kolege pokušale da ga nadglasaju.

Posle Nejdlerovih komentara usledili su protesti iz publike, u kojoj su bile i žene sa malom decom koja su ustale i uzviknule "Porodice moraju biti zajedno". Demonstranti su zatim bili prinuđeni da napuste salu.

Tramp je branio politiku svoje administracije po pitanju prisilnog razdvajanja dece od roditelja na američkoj granici sa Meksikom u ponedeljak, rekavši da "Sjedinjene Države neće biti kamp za migrante i ustanova za zbrinjavanje izbeglica".

Najmanje 2.000 dece migranata otrgnuto je od svojih porodica, od kada su, početkom aprila, Amerikanci počeli da primenjuju novi, kontroverzan način borbe protiv ilegalne imigracije. To je pokrenulo kritike na račun administracije predsednika Donalda Trampa i njegove politike "nulte tolerancije" prema svima koji ilegalno uđu u SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter