Izvor:
22.02.2018 u 04:32
0

POSLE TRAGEDIJE NA FLORIDI POGLEDI USMERENI U POLITIČARE: Hiljade učenika traži promenu zakona o oružju!

Više hiljada učenika, među kojima su i oni iz škole u Floridi u kojoj se desila smrtonosna pucnjava, okupilo se ispred savezne skupštine u glavnom gradu Floride Talahasiju, tražeći izmenu zakona o oružju i preteći da će smeniti republikance koji odbijaju da razmotre nove mere o kontroli oružja.

– Glasajte za njihov odlazak – uzvikivali su učenici, koju su se okupili nedelju dana nakon masakra, u kojem je iz vatrenog oružja ubijeno 17 učenika u školi.

Poslanici u skupštini Floride odbili su ograničenja o oružju, od kako je Republikanska stranka preuzela kontrolu nad kancelarijom guvernera i parlamentom 1999. godine. Kako navodi agencija, učenici su "toplo" primljeni u Talahasiju, ali političari nisu ponudili konkretne odgovore.

Najveća želja učenika – zabrana oružja kao što je puška AR-15, koju je koristio osumnjičeni za pucnjavu u školi u Floridi Nikolas Kruz, skinuta je s dnevnog reda prethodnog dana u skupštini Floride.

– Znamo šta želimo. Želimo reformu oružja. Želimo zdravorazumne zakone o oružju…Želimo promenu – rekla je učenica Dileni Tar obraćajući se novinarima.

Prema njenim rečima, učenici su razgovarali s nekoliko poslanika, a najviše što su od njih dobili je "imaćemo vas u mislima", "tako ste jaki, tako ste snažni".

Malo je verovatno da će studenti i oni koji ih podržavaju dobiti ono što žele – zabranu AR-15 i sličnih poluautomatskih puški. Republikanski poslanici sve ozbiljnije govore o pojedinima ograničenjima, ali ne o potpunoj zabrani, dodaje američka agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter