Izvor:
23.11.2017 u 21:25
0

Kremlj: Haški tribunal je ispolitizovan!

Presuda Ratku Mladiću je samo nastavak politizovanog i pristrasnog kursa koji je zauzimao Tribunal u Hagu tokom svog rada, poručeno je iz Moskve.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je indikativno to što Tribunal nije uspeo da nađe krivično delo u postupcima "zloglasnog bosanskog ratnog komandanta Nasera Orića", čiji su se militanti "krili u Srebrenici i koristili je za napad na srpske civile od 1992. do 1994."

Govoreći o Srbiji na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je rekla da je Kremlj "primio k znanju" i poruke koje je poslao komandant američkih kopnenih snaga u Evropi Ben Hodžis o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

"On je još jednom ponovio više puta kopirane optužbe da je centar navodno nekakva fasada. Izrazio je želju i da poseti centar. Spremni smo na njegovu posetu, a očekujemo da i SAD odgovore na našu otvorenost i, čisto iz kurtoazije, pozovu ruske i srpske predstavnike u Bondstil na Kosovu", rekla je ona.

Kako je rekla, baza Bondstil je ustanovljena u skladu sa Rezolucijom 1244, ali "američki partneri nisu voljni da obelodane njenu pravu svrhu".

"Možda je i to jedan od razloga za medijsku buku oko centra u Nišu", rekla je ona.

b92.net
Foto: arhiva, Twitter/Delaevgenija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter