parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

URAGAN MARIJA DIVLJA PORTORIKOM!

 

Uragan Marija stigao do Portorika kao oluja četvrte kategorije, sa udarima vetra od 230 kilometara na čas, saopštio američki Nacionalni centar za uragane.

Centar uragana udario je u blizini mesta Jabukoa na jugoistoku ostrva, pošto se prethodno razornom snagom obrušio na malo karipsko ostrvo Dominiku, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Skoro 900.000 ljudi ostalo je bez struje, a od siline vetra su na mnogim kućama odleteli krovovi i razbijeni su prozori. Jedno drvo palo je na kola hitne pomoći, prenosi AP.

Građani koji su potražili utočište u teatru u San Hoseu premešteni su na drugi i treći sprat zgrade, javila je lokalna radio stanica.

Uragan se kreće preko Portorika, a u San Hoseu udari vetra dostižu 182 kilometra na čas, saopštava američki Nacionalni centar za uragane.

Guverner Portorika Rikardo Roselo upozorio je ranije da bi Marija mogla da pogodi ostrvo takvom snagom i razaranjem kakvo se nije videlo decenijama.

- Izgubićemo veliki dio infrastrukture u Portoriku- rekao je on i dodao da se očekuje i nestanak struje i prekid komunikacija.

Vlasti su upozorile građane u kućama drvene ili slabe konstrukcije da pronađu sigurnije utočište, prenose agencije.

- Morate da se evakuišete. U protivnom ćete umreti. Ne znam kako to da kažem jasnije- rekao je Hektor Peskera, komesar za javnu bezbednost na ostrvu.

Jedna osoba stradala od posledica urgana Marija na francuskom ostrvu Gvadelup, a prijavljen je i nestanak dve osobe. Kako su precizirali iz lokalne uprave, osoba je stradala kada je na nju palo drvo.

Uragan nazvan Marija, druga snažna oluja koja je pogodila Karibe ovog meseca, pogodio je južne obale ostrva Gvadelup, nastavljajući dalje putanjom ka severozapadu, u pravcu američkih Devičanskih ostrva i Portorika.

 

 

Informer.rs
Foto: Arhiva/ Printscreen/ Youtube

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live
02:30 Parovi - Live