Izvor:
19.09.2017 u 13:49
0

Uragan Marija prešao u opasnu petu kategoriju: Ojačao tokom noći, Dominika je uništena!

Nacionalni američki centar za uragane, najnovijem uraganu Marija koji se kreće stazom Irme, dodelio je kategoriju petog stepena koja označava one sa "potencijalno katastrofalnim" ishodom.

Očekuje se da se nakon što je tokom noći prošao preko karipskog ostrva Dominikana, uputi direktno ka Portoriku i Devičanskim ostrvima u utorak uveče, sudeći prema poslednjoj objavi kojom se stanovništvu savetuje da prate razvoj situacije, da se evakuišu na vreme i pronađu skloništa.

Takođe preti i ostrvima Gvadelup, Sent Kits i Nevis, Monserat i Sveta Lucija, gde su već izdata upozorenja.

"Marija" je praćena vetrom i od 260 kilometara na sat, preneo je AP.

Izdato je upozorenje u kome se kaže da će opasna oluja biti praćena "velikim i devastirajućim talasima", koji će prouzrokovati i podizanje vode na zabrinjavajuć nivo, piše RT.

U Portoriku je već pripremljeno 450 skloništa za najmanje 68.000 ljudi. Škole su zatvorene, a zaposleni u državnim ustanovama rade skraćeno.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter