Izvor:
11.05.2016 u 15:08
0

TRAMP NIŽE POBEDE: A u taboru demokrata nominaciji se bliži…

Demokratski kandidat na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju Berni Sanders porazio je rivalku Hilari Klinton u Zapadnoj Virdžiniji, mada je ona odnela pobedu u Nebraski, dok je u taboru republikanaca Donald Tramp nastavio pobednički niz.

Sanders je na skupu u Oregonu rekao da će "se boriti do kraja za svaki glas" i da će učestvovati na konvenciji demokrata u Filadelfiji u junu.

Klintonova tako ima ukupno 1.716 glasova delegata, a Sanders 1.430, prenosi AP.

U taboru republikanaca, najverovatniji kandidat Donald Tramp rekao je su pobede u Zapadnoj Virdžiniji i Nebraski za njega "velika čast".

Naučio sam mnogo i da će znanje biti upotrebljeno u dobre svrhe radi razvijanja poslovanja, otvaranja radnih mesta i jačanja i oživljavanja ekonomija – rekao je Tramp nakon pobede.

On je najavio da planira da se vrati u obe države uskoro kako bi birače pridobio za predsedničke izbore u SAD koji se održavaju 8. novembra.

Pobeda Hilari Klinton u Nebraski nije je, međutim, značajno približila nominaciji kod demokrata, navodi AP.

Ostalo je još osam država u kojima će se održati stranački izbori, a Sanders je pristalicama u San Francisku rekao da veruje može da pobedi u većini njih.

Tanjug
Foto: Facebook/DonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter