Izvor:
15.12.2019 u 12:05
0

ODLAZAK IKONE FRANCUSKE KINEMATOGRAFIJE: Preminula poznata glumica Ana Karina!

Svima dobro poznata francuska glumica Ana Karina, preminula je u subotu 14. decembra od raka u svojoj 79. godini, objavio je danas njen agent.

Francuska glumica danskog porekla, koju su smatrali ikonom francuske kinematografije i francuskog novog talasa, snimila je sedam filmova s Godarom, njenim partnerom tokom 60-ih godina.

Agent Loren Balandras je rekao da je u trenutku smrti uz nju u bolnici bio suprug, američki reditelj Denis Beri. Ministar kulture Frenk Rester je saopštio da je "francuski film izgubio jednu od svojih legendi".

Karina je s Godarom snimila sedam filmova, među kojima "Žena je žena" za koji je dobila nagradu za najbolju ulogu u Berlinu 1962, zatim "Ludi Pjero" i "Živeti svoj život".

S Lukinom Viskontijem snimila je film "Stranac", a sa Fasbinderom "Kineski rulet".

Njeno pravo ime je bilo Hana Karin Blarkue Bajer, a pseudonim je uzela po nagovoru Koko Šanel. Napisala je i četiri priče, a govorila je francuski, danski, engleski, švedski i italijanski.

Izvor: alo.rs
Foto: nytimes.com/Printscreen


PROČITAJTE I OVO:

UŽIVO! POČINJE GRADNJA MORAVSKOG KORIDORA: Srbija dobija prvi digitalni auto-put! (FOTO, VIDEO)

SVEKRU DONIRALA DEO JETRE: Ceo region bruji o Almiri Mumić!

MERKEL ZOVE I RADNIKE IZ SRBIJE: Spremamo novi zakon za gasterbajtere, trebamo UČENE RADNIKE!

STUDENTSKE STIPENDIJE ZA 170 NAJBOLJIH AKADEMACA: Po 8.000 dinara mesečno, od oktobra ove do jula 2020!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter