Izvor:
09.12.2019 u 07:11
0

ŠTRAJK ŽELEZNICA: Francuski vozovi ne rade, čeka ih težak dan!

Problemi u saobraćaju u Francuskoj nastaviće se i danas zbog štrajka zaposlenih u železnicama, zbog kojih je prethodnih dana većina francuskih vozova ostala u stanicama.

Zbog štrajka francuskih železnica RATP i pariskih železnica SNCF, 14 linija pariskog metroa je zatvoreno, a funkcionišu samo dve linije na kojima saobraćaju automatizovani vozovi bez vozača, javio je sinoć Rojters.

Kako javljaju francuski mediji, očekuje se da će današnji dan biti izuzetno težak.

SNCF je savetovao korisnicima da danas izbegavaju bilo kakav izlazak na stanice iz bezbednosnih razloga, zbog mogućnosti stvaranja velikih gužvi.

Saobraćaj na linijama pariskog brzog metroa RER, takođe će biti poremećen, jer će 10 od ukupno 16 linija ostati zatvoreno, preneo je francuski radio "Frans enfo".

Kako bi se izbegli veliki zastoji, tokom dana će za obična vozila biti dozvoljeno da koriste žute trake rezervisane za gradski saobraćaj i taksi, ali sam na prilazima Parizu, ne i u samoj prestonici, saopšteno je iz francuskog Ministarstva saobraćaja.

SNCF i RATP štrajkuju zbog reformi penzionog sistema koje je najavio francuski predsednik Emanuel Makron.

Iz sindikata železnica, koji smatraju da reforma koju predlaže Makron nudi lošije uslove za penzionisanje i primorava određene kategorije da rade duže, poručili su da je ključni dan ponedeljak, ali i da su spremni da nastave štrajk do katoličkog Božića.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter