Izvor:
16.11.2019 u 10:57
0

HAOS NA ULICAMA: Policija ispalila suzavac kako bi rasterala demonstrante!

Francuska policija ispalila je danas suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili u Parizu na prvu godišnjicu početka antivladinih protesta pokreta Žuti prsluci.

Do sukoba policije i demonstranata došlo je u severozapadnom delu Pariza, kada su se demonstranti spremali da pođu u marš gradom.

Policija je takođe intervenisala kako bi sprečila nekoliko stotina demonstranata da blokiraju kružni tok u Parizu.

Do sada su uhapšene 24 osobe, navela je policija.

Protesti Žutih prsluka počeli su sredinom novembra 2018. godine prvobitno zbog povećanja cene goriva i visokih troškova života, ali su prerasli u širi pokret protiv predsednika Emanuela Makrona i njegovih ekonomskih reformi.

Na početku protesta u njima su učestvovale desetine hiljada ljudi, na vrhuncu i 300.000, da bi se njihovi broj prethodnih mseci sveo na nekoliko hiljada.

Ipak, lideri protesta pozvali su pristalice da se ponovo mobilišu danas kako bi obeležili prvu godišnjicu.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter