Izvor:
22.10.2019 u 19:21
0

PODRŽAN PREDLOG ZAKONA O BREGZITU: Ali odbijen rok za usvajanje! (FOTO)

Britanski poslanici podržali su predlog zakona o Bregzitu premijera Borisa Džonsona, ali su odbili da bude usvojen u roku od tri dana u donjem domu parlamenta.

Prvobitno je 329 poslanika glasalo za to da se predlog zakona o povlačenju Britanije iz EU pošalje na dodatni pregled i radi mogućih amandmana, a 299 je bilo protiv.

Poslanici su potom većinski odbili pokušaj vlade da se po brzom postupku usvoji zakon u roku od nekoliko dana.

Vlada je tražila da donji dom parlamenta odobri predlog zakona do četvrtka, 24. oktobra, i da se on potom pošalje u gornji dom parlamenta, kako bi postao zakon pre 31. oktobra.

Na taj način, Britanija bi mogla da napusti EU u zakazanom roku.

Međutim, protiv kratkog vremenskog roka, kojim bi se donjem domu parlamenta dala samo tri dana da debatuje o zakonu, glasala su 322 poslanika, dok je 308 bilo "za".

To znači da će biti skoro nemoguće da Džonson ispuni obećanje da izvede Britaniju iz EU 31. oktobra, dodajući da poslanici traže više vremena da pregledaju zakon.

AP napominje da Džonson ima dva izbora – da pristane da poslanicima da više vremena, što znači da će doći do odlaganja Bregzita najmanje za nekoliko nedelja, ili da povuče zakon i pokuša da izdejstvuje da poslanici glasaju za raspisivanje izbora.

U oba slučaja, EU mora da se saglasi o odlaganju Bregzita.

Izvor: Tanjug
Foto:
Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter