Izvor:
09.10.2019 u 16:39
0

OPERACIJA „IZVOR MIRA“: Pozivi na opštu mobilizaciju, ispaljeno šest raketa, dim kulja na sve strane, ima CIVILNIH ŽRTAVA!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da je turska vojska pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije.

Da je vojna akcija pokrenuta, potvrdila je i sirijska državna televizija saopštivši da su izvedeni prvi vazdušni napadi na mestu Ras Elajn. ima civilnih žrtava.

Kako je rekao Erdogan, vojna operacija Turske nosi naziv "Izvor mira" ("Barış Pınarı", odnosno "Peace Spring").

Po položajima Kurda izveden napad i iz haubica i aviona F-16, a nakon što ti ciljevi budu eliminisani, kopnene snage će preseći tursko-sirijsku granicu.

Prema nepotvrđenim informacijama, mediji su preneli da su Kurdi, nakon turskog napada, ispalili šest raketa na turski grad Nisajbin.

Ranije danas, kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki, na severu Sirije.

Lokalne vlasti predvođene Kurdima pozvale su na opštu mobilizaciju.

Dejli sabah opisuje akciju kao antiterorističku.

– Turske oružane snage zajedno sa Sirijskom nacionalnom armijom pokrenule su akciju protiv terorističke organizacije PKK/YPG i Islamske države na severu Sirije. Naš cilj je da uništimo teroristički koridor koji se pokušava uspostaviti na našoj južnoj granici i donesemo mir u region.

Operacijom Izvor mira mi ćemo ukloniti pretnju terorizma. Zahvaljujući SIGURNOJ ZONI koju ćemo uspostaviti, obezbedićemo povratak sirijskih izbeglica u njihovu zemlju. Zaštitićemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi stanovnike regiona iz kandži terora- naveo je Erdogan na Tviteru.

Nekoliko snažnih eksplozija odjeknulo je danas u sirijskom gradu Ras al Ain, nedaleko od granice sa Turskom, javio je reporter CNN Turka i dodao da se zvuci aviona mogu čuti iznad grada. On je rekao da se može videti dim koji se vije iznad zgrada u Ras al Ainu.

Izvor: B92
Foto: YouTube/CNN Turk/ printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter