Izvor:
26.06.2019 u 09:20
0

SAVET FEDERACIJE RUSIJE: Usvojio zakon kojim se obustavlja važenje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa!

Savet Federacije Rusije usvojio je zakon kojim se obustavlja važenje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Sada će zakon biti podnet na potpis predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, nakon čega će stupiti na snagu. U skladu sa zakonom, predsednik ima pravo i da donese odluku o obnovi važenja sporazuma.

Ranije je predsednik Rusije predložio parlamentu da usvoji zakon o obustavljanju navedenog sporazuma.

Juče je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zapretio da će preduzeti mere ukoliko Rusija ne bude ispunjavala obaveze prema Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je zaključen između SAD i SSSR-a.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je saopštio da Vašington 2. februara počinje proceduru za povlačenje iz Sporazuma o likvidaciji raketa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na to izjavio da će Rusija recipročno odgovoriti na odluku SAD o povlačenju iz sporazuma i takođe obustaviti učešće u sporazumu.

On je rekao i da Moskva neće dopustiti da bude uvučena u skupu trku u naoružanju i dodao da svi predlozi Rusije o razoružanju „ostaju na stolu, a vrata ostaju otvorena“, ali je i naredio da ruski zvaničnici ne iniciraju nikakve pregovore po tom pitanju.

Ruski lider je 4. marta potpisao ukaz prema kojem Rusija prekida ispunjavanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Glas Amerike

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter