Izvor:
26.06.2019 u 06:52
0

IRANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA: Optužio Džona Boltona da kuje zaveru za otpočinjanje rata protiv Irana!

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif optužio je juče američkog savetnika za nacionalnu Bezbednost Džona Boltona da kuje zaveru za otpočinjanje rata protiv Irana.

"Želite li da znate zašto su oni koji imaju dokazanu istoriju omalovažavanja diplomatije odjednom zainteresovani za razgovore", napisao je Zarif na svom Tviter nalogu.

On je u postu objavio i link ka tekstu objavljenom 2017. godine i pozvao pratioce da pročitaju, kako je naveo, Boltonov recept za uništenje iranskog nuklearnog dogovora.

Zarif je istakao da Iran nikada nije napustio pregovarački sto i naveo da je takozvani Tim B, za koji Teheran tvrdi da se zalaže za rat, a u kojem je i Bolton, "izvukao" SAD iz razgovora i da sada kuje zaveru za rat.

Zarif je ranije izjavljivao da bi takozvani Tim B, u kojem su američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, mogao da uvuče Trampau konflikt sa Iranom.

Izvor: Tanjug
Foto: Mohammad Javad Zarif/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter