Izvor:
18.06.2019 u 17:27
0

TEORIJE PADA MH370: Pilot namerno srušio malezijski avion!

Američki stručnjak Vilijam Longaviš tvrdi da je pilot nestalog boinga "Malezijan erlajnsa" MH370 u martu 2014, namerno podigao avion na visinu veću od 12.000 metara, kako bi se pritisak u letelici toliko spustio da putnici preminu pre pada u more.

Longaviš je u novom izveštaju izneo svoje mišljenje o tome kako je došlo do ove tragedije, a istraživao je i privatni život pilota Šaha.

Kobne noći oko 01:10 sati pilot je preuzeo upravljanje instrument tablom kada je avion bio na visini od oko 10,6 kilometara, a avionom je upravljao sve do 01:21 sati kada je nestao s radara.

Inženjer Majk Eksner uverava u razgovoru da se avion peo do visine od 12.200 metara, uzrokujući brzo onesposobljavanje i smrt svih.

– Putnici bi bili onesposobljeni za nekoliko minuta, izgubili bi svest i nežno umrli bez gušenja ili hvatajući vazduh – kažu stručnjaci.

Najistaknutija i najverovatnija teorija u ovoj fazi je da je Šah namerno oborio avion.

Dugogodišnji Šahov prijatelj, takođe pilot Boinga 777, koji nije želeo da bude imenovan, došao je do zaključka da je kapetan Zaharija Ahmad Šah srušio avion verovatno prevarivši svog kopilota Farika Hamida, koji je bio na završnom letu obuke, da napusti kokpit.

– Zaharije je bio ispitivač na obuci. Samo je trebalo da kaže: ''Idi proveri nešto u kabini'', i kopilot bi otišao – kaže prijatelj.

Motiv zbog kojeg je Šah srušio avion u okean još je misterija, ali njegov prijatelj je upozorio da je imao haotičan privatni život i da je bio krhkog emocionalnog stanja.

– Zaharijev brak bio je loš. U prošlosti je spavao s nekoliko stjuardesa. Pa šta? Svi to radimo. Letiš širom sveta s tim predivnim devojkama. Ali njegova žena je znala za afere – rekao je Šahov prijatelj, dodajući da je loše emocionalno stanje mogući motiv za ovaj suludi potez.

Osim burnog privatnog života, kapetan leta MH370 bio je vrlo aktivan na društvenim mrežama, često ostavljajući "nezgodne" komentare na stranici manekenkama Ki Min Lan i njenoj sestri bliznakinji Lan Ki Hui na Fejsbuku.

Osim komentara s jasnim seksualnim aluzijama, Šah je često kritikovao malezijske vlasti i tadašnjeg premijera Nadžiba Razaka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter