Izvor:
17.06.2019 u 17:58
0

DVA JAČA UDARA U SEČUANU: Najmanje jedna žrtva!

Dva jaka zemljotresa pogodila su danas jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan, a prema prvim izveštajima iz ovog dela Kine najmanje jedna osoba je nastradala.

Prvi potres, jačine 5,9 stepena po Rihterovoj skali, pratio je oko 30 minuta kasnije još jedan magnitude od 5,2, oba sa dubinom od 10 kilometara sa epicentrom u blizini okruga Čangning, saopštio je Američki geološki zavod.

Saopšteno je i da su spasioci stigli do epicentra koji je uglavnom u ruralnom području i da su izvukli neke ljude iz ruševina žive.

Kineski državni mediji kažu da se potres osetio u velikim gradovima tog regiona, uključujući i glavni grad pokrajine Sečuan, Čengdu i gradu Čongking.

Kineska agencija Sinhua saopštila je da je nekoliko kuća oštećeno u Čongkingu, ali da nije bilo povređenih tamo, prema podacima Opštinske kancelarije za vanredne situacije.

Slike objavljene u državnim medijima i na njihovim društvenim nalozima su pokazale pukotine na pojedinim zgradama i ljude koji su trčali ulicama u nekim gradovima u Sečuanu.

Ovaj deo Kine podložan je potresima, a u velikom zemljotresu u Sečuanu u maju 2008. nastradalo je skoro 70.000 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter