Izvor:
21.01.2019 u 07:14
0

BENJAMIN NETANIJAHU: Naš cilj je podriti uspostavljanje Irana u Siriji i napasti svakoga ko pokuša da nam naudi!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je politika njegove zemlje usmerena ka tome da se ne dopusti Iranu da ustanovi sopstveno prisustvo u Siriji.

Naša politika je nepromenjena: podriti uspostavljanje Irana u Siriji i napasti svakoga ko pokuša da nam naudi – naveo je Netanijahu, koji se trenutno nalazi u poseti Čadu, na svom nalogu na Tviteru nakon što je objavljeno da su izraelske vazduhoplovne snage napale mete u Siriji.

Ranije danas portparol ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom saopštio da je sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) odbila napad izraelskih borbenih aviona F-16 na međunarodni aerodrom Duvali u jugoistocnom delu prestonice Damaska, pri cemu je oboreno sedam raketa.

Snage vazdušne odbrane sirijske vojske odbile su izraelski vazdušni napad na međunarodni aerodrom Duvali, na jugoistoku Damaska – rekao je portparol komandnog i kontrolnog centra Ministarstva odbrane Rusije.

On je naveo da su izraelske rakete pogođene sistemima vazdušne odbrane "Pancir" i "Buk".

Nikakva šteta nije naneta aerodromskoj infrastrukturi. Nikakve žrtve niti šteta nisu zabeležene – kazao je portparol.

Navodi se da su četiri izraelska borbena aviona F-16 doletela sa Sredozemnog mora i da su koristili navidene rakete.

Navodi se da je prethodno sirijska agencija SANA objavila da je na jugu Sirije odbijen izraelski vadušni napad.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter