Izvor:
11.12.2018 u 13:14
0

AKO NE BUDE ZAGARANTOVANA BEZBEDNOST: Madrid preti Kataloniji slanjem policije!

Španska vlada upozorila je danas Kataloniju da će poslati policiju ako ne bude bila garantovana bezbednost u toj španskoj pokrajini.

Oštro upozorenje izdato je nakon što regionalna policija nije intervenisala tokom demonstracija proteklog vikenda, kada su demonstranti zahtevali nezavisnost Katalonije.

Tokom protesta bili su blokirani glavni autoputevi, a separatisti su propuštali automobile da prođu naplatne stanice bez plaćanja putarine dok je regionalna policija stajala i ništa nije preduzela.

Vlada u Madridu, na čelu s Pedrom Sančesom, poslala je tri pisma katalonskim zvaničnicima u kojima je navela da je deo katalonskih policajaca "zanemario svoju dužnost" i da će, ako regionalna vlada ne može da osigura javnu bezbednost, uputiti pripadnike Nacionalne policije u pokrajinu.

Posle prošlogodišnjeg pokušaja da Katalonija dobije nezavisnost, što je dovelo do nesvakidašnje političke krize, zvaničnici Katalonije i centralne vlasti započeli su dijalog u junu, kada je nova vlada levog centra preuzela vlast u Madridu.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/jordiborrasfoto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter