Izvor:
12.11.2018 u 08:40
0

NEZAPAMĆENI POŽAR U KALIFORNIJI: Broj žrtava porastao, traga se za još 228 osoba!

Broj žrtava požara u Kaliforniji porastao je na 31 nakon što su vlasti saopštile da je poginulo još šest osoba.

Okružni šerif Kori Honi rekao je da su juče pronađeni ljudski ostaci i pet tela u kućama i jednom vozilu u gradu Peradajz, čime je broj poginulih u tom gradu porastao na 29.

On je dodao da se od izbijanja požara u četvrtak traga za još 228 osoba.

Agencije su ranije prenele da je oko 250.000 ljudi dobilo naređenje da se evakuiše kako bi izbeglo vatru,a da porodice očajnički tragaju za više od 100 osoba koje su nestale nakon što je grad Peradajs na severu Kalifornije opustošen u višednevnom požaru.

Vatra je izbila u četvrtak, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spreče da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države – sa jednim u okrugu But ("Camp Fire"), na severu, gde je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua ("Woolsey Fire") gde su pronadena dva tela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vetrova Santa Ana, vrućih i suvih vetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara.

Uz snažne vetrove, požar na severu koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajsu, gradu od 27.000 stanovnika.

Izvor:Tanjug
Foto: Facebook/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter