Izvor:
12.11.2018 u 07:54
0

ANGELA MERKEL: Razočarana sam poslednjim postupkom Prištine!

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja se u Parizu sastala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, shvatila je poslednje poteze Prištine kao veliku prepreku u daljem nastavku dijaloga.

Kako se ističe, tokom jučerašnjeg susreta, uoči ceremonije obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, koji je održan na inicijativu nemačke kancelarke, Vučić je naročito insistirao na odluči Prištine da poveća carine na robu iz Srbije i BiH.

"Merkelova je bila razočarana postupkom Prištine i shvatila taj postupak kao veliku prepreku daljem dijalogu", piše list pozivajući se na diplomatske izvore.

Nemačka kancelarka je shvatila da državnici iz regiona drugačije pričaju pred njom, a drugačije kada odu u svoje zemlje, Merkelova prepoznaje da je Vučić iskren u želji da reši "kosovski čvor", kao i da bi volela da se u rešenju tog problema odmakne dok je ona još aktivna.

Vučić i Merkel su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije, dodaje list i ocenjuje da je sastanak bio veoma važan, ako se znaju čvrsti stavovi Merkelove u protivljenju menjanju granica.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter