Izvor:
23.09.2018 u 06:21
0

MEJ: Britanija će zadržati svoj stav u pregovorima sa Evropskom unijom o Bregzitu!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će Britanija zadržati svoj stav u pregovorima sa Evropskom unijom o Bregzitu.

"Ovo je trenutak da se uradi ono što je ispravno za Britaniju", rekla je Mejova.

Nakon što su pregovori o Bregzitu doživeli ozbiljni fijasko u Salcburgu, čini se da je u pravu bio Donald Tusk, predsednik ES, kad je dan uoči sastanka lidera zemalja članica EU prognozirao da plan Tereze Mej neće uspeti.

Istovremeno, čini se da su uzalud bili apeli britanske premijerke doskorašnjim partnerima u Uniji da prihvate njene "ozbiljne" predloge za buduću saradnju Britanije i EU, jer bi, kako je rekla, oni mogli da dovedu do "zajedničke bliske veze".

Priznajući da još ima dosta teškog posla, te da je svesna zbog čega su u EU zabrinuti, Mej je, između ostalog, insistirala na tome da su njeni predlozi "jedini ozbiljan i kredibilan" način da se izbegne čvrsta granica sa Severnom Irskom.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter