Izvor:
25.06.2018 u 11:51
0

UNIŠTENE IKONE I SVETE KNJIGE: Zapaljena unutrašnjost pravoslavne crkve u Visokom!

Nepoznate osobe zapalile su, u noći između subote na nedelju, unutrašnji deo pravoslavne crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Visokom.

Crkva se nalazi u visočkom naselju Čekrčići. U požaru je uništen i izgoreo veći deo predmeta, kao što su ikone i svete knjige, vatra je zahvatila i deo krovne konstrukcije, a polomljen je glavni deo oltara. Na mesto požara izašli su protojerej Miljan Radenović i pripadnici Policijske stanice Visoko koji su izvršili uviđaj. Crkva Rođenja Presvete Bogorodice je obnavljana protekle dve godine, a osveštana je u septembru 2017. godine.

Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbeglice Federacije BiH, osudio je paljenje unutrašnjosti crkve, nazvavši ga kukavičkim činom i pozvao nadležne organe da što pre otkriju i sankcionišu počinioce.

– Pozivam nadležne organe da hitno reaguju kako bi se se vratio osećaj sigurnosti za sve pravoslavne vernike i pripadnike srpske povratničke zajednice, kojima je potrebna podrška u ovom trenutku. Ovo je čin za osudu i institucije moraju uspostaviti poredak, u Bosni i Hercegovini se ne sme napadati na bilo čije svetinje, niti zastrašivati bilo koga, a oni koji misle suprotno moraju dobiti oštar odgovor – rekao je Ramić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter