Izvor:
22.05.2018 u 15:16
0

Ako Srbi ne daju glas, ništa od formiranja vojske Kosova!

Međunarodna zajednica upozorila je Prištinu da iz procesa odlučivanja o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku ne treba iskljuciti glas Srba i insistira na tome da se to ne radi bez ustavnih amandmana.

Kako piše prištinska Koha, međunarodna zajednica je takvog stava jer Priština želi da već sada započne transformaciju KBS.

Priština, naime, želi da započne transformaciju KBS, što bi, kako se navodi, bilo formalizovano kada se stvori politički ambijent koji bi omogućio izmene Ustava.

"Vlada se sada okrenula ka planu koji se sastoji od sukcesivnog unapređivanja kapaciteta KBS, u periodu od 10 godina", piše Koha i dodaje da je "zakonski paket" poslat premijeru i kada prođe kroz procedure i vlada ga usvoji kao predlog, biće prosleđen parlamentu na usvajanje.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter