Izvor:
20.05.2018 u 19:19
0

UZ NAJVIŠE BEZBEDNOSNE MERE PREDSEDNIK TURSKE STIGAO U SARAJEVO: Erdogan i Izetbegović u Predsedništvu BiH!

Uz najviše bezbednosne mere, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, doputovao je u Sarajevo, gde ga je na aerodromu dočekao predsedavajući Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović.

Dugačka kolona vozila sa aerodrome se uputila do zgrade Predsedništva, gde će se Erdogan i Izetbegović, kako se očekuje, nakon susreta u četiri oka, obratiti medijima. Erdogana u Predsedništvu nisu dočekali hrvatski i srpski član, Dragan Čović i Mladen Ivanić. Ivanić je ranije rekao da će u vreme posete Erdogana biti van zemlje.

Sarajevo je potpuno u znaku posete turskog šefa države.

Veliki broj građana je na ulicama i oni uzvikuju Erdoganovo ime, grad je okićen turskim I BiH zastavama, bezbednosne mere sun a najvišem stepenu, a posetu prati veliki broj medija. Erdogan će u Sarajevu održati i praktično jedini predizborni miting svoje partije i koalicionih partnera van Turske, uoči vanrednih predsedničkih I parlamentarnih izbora, koji će u toj zemlji biti održani 24. juna.

Mediji u BiH ističu da je dolazak Erdogana u Sarajevo usledio nakon zvanične posete Turskoj srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kome je u Ankari i Istanbulu priređen veličanstven doček.

Nakon sastanka u Predsedništvu i zajedničke konferencije za novinare, Erdogan i Izetbegović će položiti cveće na grob prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića na groblju Kovači u Sarajevu.Posle toga će prisustvovati 6. Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), koji će biti održan u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter