Izvor:
16.05.2018 u 21:16
0

Vučić poručio iz Sofije: „Sukobi i ratovi u regionu ništa dobro ne donose“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da je sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Džozefom Dolom razgovarao o svim problemima, o tome kako da se sačuvaju mir i stabilnost u regionu, jer je, kaže, dovoljna jedna sitnica da to izgubimo

– Zamrznut konflikt može odmrznuti sitnica, a to bi značilo da za našu decu nema budućnosti. Kada bih pitao domoljube koliko su spremni da provedu vremena na Kosovu i Metohiji, da sede u rovu na minus 10 ili 15 – niko nije spreman. Ratom ništa ne dobijamo, potrebna nam je sve bolja ekonomija – ističe predsednik, dodajući da penzija ne bi bilo da nije bilo hrabrih reformi.

Vučić je istakao da sistem u državi radi i da Srbija ima mir i stabilnost.

– Danas se iz budžeta isplaćuje 31 odsto penzija što znači da nam radi sistem. Niko nije lud da radi protiv sebe. Ovo je zemlja koja ima suficit i koja povećava primanja. Sa svakim povećanjem plata približavamo se cifri od 500 evra. Da biste uspeli to da povežete morate da imati izdrživost, mir i stabilnost – rekao je Vučić.

On je rekao da će večeras razgovarati sa Federikom Mogerini, a da će glavna tema biti Kosovo.

Kada se govori o odnosu Beograda i Prištine Vučić je rekao da Srbiji niko ne preti i da je sa Vesom Mičelom uvek normalno razgovarao.

– Dakle, da li postoji vrsta svakodnevnog pritiska, postoji već pet godina. Te zemlje žele da vide Kosovo kao nezavisnu zemlju, a mi ne. Nije nam laka pozicija – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će nastaviti da traži rešenja, da razgovara sa visokim zvaničnicima i da je dobio neke planov, principe i načela u kojima ima pristojnih stvari, ali i delova sa kojima apsolutno ima naznaka.

– Nikada mi Ves Mičel nije rekao ništa o čemu se piše. Niko mi ne preti, a da li bi voleli da imaju nekoga koga bi zvali da ih obaveštava sa sednica Vlade, da, voleli bi. Briga me šta oni misle i šta misle svi stranci – kaže Vučić.

On podseća da svi znaju šta misli o predlozima i naznakama.

Tražimo kompromise i uvažavanje i interese Srba na Kosovu koji su legitimni i legalni. Mnogi ovo neće da razumeju. U skladu sa tim govoriću na ovim skupovima, a pitanje je da li ćemo uspeti – kaže predsednik.

informer.rs
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter