Izvor:
13.05.2018 u 03:16
0

HARADINAJ: Bog blagoslovi SAD, Ajovu i naše prijateljstvo!

Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovi Ameriku i Bog blagoslovi naše prijateljstvo – izjavio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj, nakon što mu je uručen počasni sertifikat Predstavničkog doma ove američke države, a američki ambasador u Prištini Greg Delavi je rekao da "Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u Americi Kosovo nema boljeg prijatelja od države Ajova".

Pedesetak predstavnika američke država Ajova boravilo je protekle sedmice u Prištini, a Haradinaj je primajući priznanje rekao da je ta poseta dokaz "da smo svih ovih godina bili zajedno i da ćemo i dalje biti zajedno".

Bila mi je čast da posetim vašu zemlju, a danas nam je čast što ste s nama i ne samo danas – rekao je Haradinaj posebno istakavši blisku saradnju sa, kako je rekao, Amerikancima, sa vojnicima, sa ambasadorom Delaviem sa kojim je Priština ?mala dosta izazova proteklih godina".

Izrazivši uverenje da će i ubuduće biti zajedno kao, kako je rekao, kao tim, Haradinaj je rekao da će "svaka institucija, svaka organizacija biti s vama na temelju onoga što smo izgradili kao našu budućnosti".

Istakavši i da je, kako je rekao, "Kosovo ponosno na to prijateljstvo", Haradinaj je dodao: "Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovio SAD, Bog glagoslovio i naše prijateljstvo".

Prištinski portal "Ljajmi" prenosi da je američki ambasador bio veoma iznenađen velikim prisustvom pripadnika Ajove u Prištine, te da je rekao da "Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u SAD nema boljeg prijatelja od Ajove".

Mi radimo naporno za ovu zemlju, ali bez obzira na to kako radimo diplomatiju, nema bolje diplomatije nego direktan kontakt sa svima vama, o čemu svedočite. Hvala na saradnji u oblasti ekonomije, biznisa, obrazovanja i tvining projekata – rekao je Delavi.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter