Izvor:
19.11.2017 u 22:37
0

HAOS U PARAĆINU: Radnici Srpske fabrike stakla sprečili su danas da se isključi gas i tako zaustavi proizvodnju u fabrici!

Radnici Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, sprečili su danas ekipu montera JP “Srbija gas” da isključi gas i tako zaustavi proizvodnju u fabrici.

Radnici su blokirali sve ulaze i u krug fabrike propustili samo izvršnog direktora JP Srbija gas, sa saradnicima, koji je nakon pregovora sa stečajnim upravnikom SFS Sašom Jovanovićem, napustio staklaru.

Dok su trajali pregovori, radnici su blokirali sve ulaze u staklaru, a ispred gavnog ulaza bili su raspoređeni policajci koji nisu intervenisali.

Stečajni direktor SFS Saša Jovanović, rekao je nakon sastanka da je u pitanju predstečajni dug od 254 miliona dinara nastao tokom četiri i po meseca, neposredno pred uvođenje stečaja.

On je naglasio da je SFC, nakon uvođenja stečaja, počela redovno da plaća tekuću potrošnju.

Razgovori o reprogramu predstečajnih dugovanja biće nastavljeni u ponedeljak, a očekujemo da se u pregovore uključe i predstavnici Vlade Srbije, kao bi pomogli u rešavanju ovog problema, rekao je Jovanović.
Prema informacijama iz menadžmenta SFS, ukoliko bi gas bio isključen to bi izazvalo teške havarije na pećima za staklo i praktično trajno zaustavilo proizvodnju.

Stečajni postupak u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu, koja ima 580 zaposlenih otvoren je 20. septembra na zahtev firme “Veksilum” Balkan iz Čačka zbog duga od 47 miliona evra.

Na pokretanje stečaja bilo je više žalbi, a među njima kao poverilac žalila se i Opština Paraćin i nekoliko javnih preduzeća, među kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazi i JP “Srbija gas”.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter