Izvor:
12.09.2017 u 01:26
0

JEZIVI PRIZORI U HRVATSKOJ: Stravične scene poplava, otkazane operacije, voda nije za piće!(VIDEO)

Nevreme koje je pogodilo Zadarsku županiju stvorilo je potpuni haos.

U Zadru su poplavljeni putevi i podrumi, delovi Zadra su bez struje, obustavljena je nastava u školama.

Apokalipsa. Potop. Armagedon. To su samo neki od komentara građana na nevrijeme sa jakim pljuskovima koje se sručilo na Zadar.

"Nebo se otvorilo. Putovao sam jutarnjim autobusom u školu i zbog kiše smo u koloni čekali tri sata. Tad je bilo ‘samo’ četrdesetak santimetara vode", ispričao učenik (18) iz Pomorske škole Zadar.

" Voda je tekla od groblja skroz do mora", dodao je on.

Garaža trgovinskog centra Supernova zaplivala je do krova. Unutra su potpuno uništeni svi automobili, potopljeni preko krovova kao podmornice.

Vatrogasci su imali pune ruke posla. Spašavali su i dva vozača čije je automobile vodena bujica jednostavno odnela.

Voda nije za piće jer je zbog poplava zamućena. Zadarsko gradsko groblje izgleda kao jezero iz kojeg nisu virili čak ni krstovi spomenika. Na području Bilog briga u Zadru voda je došla do kuća.

" Uopšte ne može da se izađe iz kuće. Ne možemo ni do prodavnice. U par navrata je nestalo struje. Borimo se kako znamo, stavljali smo peškire, kantama pokušavamo da ispraznimo vodu koja se nakupila ", kaže mladić (21) u čijem je dvorištu bilo pola metra vode.

Obilna kiša nanela je prema prvim procenama milionsku štetu u zadarskoj Opštoj bolnici. Najviše štete je pretrpela Hirurgija i Jedinica za intenzivnu negu.

Kurir.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter