Izvor:
27.12.2019 u 11:28
0

KLJUČA CRNA GORA Policija pretukla vladiku Metodija i dvojicu vernika

Crnogorska policija pretukla je noćas vladiku dioklijskog Metodija na mostu na Đurđevića Tari, potvrđeno je za "Blic" u SPC.

Policija je, prema našim saznanjima, pretukla vladiku i nekoliko vernika koje su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama.

Povređena su dva vernika srpske crkve koji su pokušali da ga zaštite. Prema prvim i još uvek nepotvrđenim informacijama, jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost.

Novinar sajta "Preokret.info" telefonski je stupio u kontakt sa episkopom Metodijem koji je potvrdio da su dva vernika bila pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put, gde se nalazio i on.

Episkop Metodije rekao je da se oseća dobro i da se vratio vršenju svojih dužnosti. Ističe da ne osuđuje policiju za koju je svestan da je morala da vrši svoju dužnost i da ne bi želeo da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori. Metodije podvlači da je sada najbitnije sačuvati mir i pribranost.

Vladika i građani Crne Gore , vernici srpske pravoslavne crkve pretučeni su u toku mirnog protesta protiv donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je jutros oko 3 sata usvojen u Crnogorskoj skupštini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter