Izvor:
16.06.2019 u 17:31
0

MITING U PUSTECU: Albanski premijer Edi Rama na predizbornom mitingu pročitao poruku Zaeva!

Albanski premijer Edi Rama pročitao je danas na predizbornom mitingu u gradu Pustec poruku premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva u kojoj se navodi da su albanski i makedonski narodi veoma bliski prijatelji.

Albanska agencija ATA prenosi da je Rama čitanjem poruke Zaeva započeo miting.

Zaev je istakao da su Severna Makedonija i Albanija dva bliska partnera.

– Zajedno radimo na dobrobit naših građana, uskoro ćemo biti saveznici u NATO i naša zajednička budućnost se nalazi u EU. Severna Makedonija i Albanija su zemlje nacija i naroda koji su veoma bliski. Makedonci i Albanci žive jedni pored drugih, poštujući jedni druge, naše razlike i jačajući naše blagostanje, samo zato što stojimo rame uz rame u dobrim i lošim danima – navodi se u poruci Zaeva.

Zaev u poruci kaže da veruje da je "njegov prijatelj Edi Rama posvećen poštovanju i zaštiti kulturnog identiteta Makedonaca u Albaniji", kao što je, kako je istakao premijer Severne Makedonije, i on posvečen poštovanju i zaštiti kulturnog nasleđa Albanaca u Severnoj Makedoniji".

– Verujem da će Rama raditi sa vama na poboljšanju obrazovanja, zdravstvenih usluga, infrastructure i garantovanja rasta i napretka svima, kao što ja to radim u Severnoj Makedoniji – zaključuje Zaev u poruci albanskom premijeru.

Pustec je, inače, albanska opština gde je dominantno stanovništvo makedonske nacionalnosti.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@Oculusnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter