Izvor:
16.06.2019 u 15:21
0

MOSTAR:Saborna crkva Sv. Trojice proslavila slavu Trojčindan!

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru proslavila je svoju slavu Trojčindan, a svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, uz prisustvo brojnih javnih ličnosti, prenosi klix.ba.

Navodi se da je vladika u besedi poručio vernicima da ljube jedni druge kako je Hrist ljubio ljude, a podsetio je i na reči svetog apostola Pavla da ljubav izgrađuje.

On je poručio vernicima da grade međusobno poverenje, kao i da duboko veruje da će zadržati međusobnu ljubav i poverenje i među njima i među narodima i verama koje ih okružuju.

– Onda će ovaj Hram zaista biti hram Boga ljubavi. Ako se ne voli, bez obzira koliko će on biti lep, biće samo prazna ljuštura, neće imati finoću – zaključio je vladika.

Navodi se da je slavi prisustvovao veliki broj vernika i predstavnika vlasti sa svih nivoa među kojima i poslanik u Poslaničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, načelnici Nevesinja i Istočnog Mostara Milenko Avdalović i Božo Sjeran, predsednik Skupštine Trebinja Dragoslav Banjak.

Takođe, ministar MUP Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda, glavna savetnica Grada Mostara Radmila Komadina, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč, bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević, fudbalska legenda Duško Bajević, kao i predstavnici Katoličke crkve i Islamske zajednice.

Izvor:Tanjug
Foto: Facebook/printscreen/Stari Mostar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter