Izvor:
14.03.2019 u 14:06
0

EPIDEMIJA BOGINJA U SARAJEVU: Do sada zaraženo 65 osoba!

Proteklih dana na području Kantona Sarajevo zavladala je epidemija boginja ili morbila i do sada je zaraženo 65 osoba.

Povećan je broj dece oboljele od ove zarazne virusne bolesti, a kako saznajemo, dve bebe čije majke najverovatnije nisu vakcinisane, su u izuzetno teškom stanju opasnom po život.

Jedno dete od nekoliko meseci je na aparatima zbog komplikacija na plućima, a još jedno u veoma teškoj situaciji.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo potvrđeno je da je situacija ozbiljna, kako zbog epidemije morbila, tako i zbog činjenice da postoji veliki broj nevakcinisanih osoba koje su u potencijalnom riziku od obolevanja.

– Ekipe Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su svakodnevno na terenu, proveravaju podatke iz prijava obolelih i do sada je utvrđeno da svi oboleli spadaju u grupu nevakcinisanih – rekla je Aida Pitić, epidemiolog ovog zavoda.

Situacija u vezi s morbilama ozbiljna je i u ostalim kantonima, kao i Republici Srpskoj gde je u proteklih pet meseci prijavljeno 80 obolelih od ove zarazne bolesti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter