Izvor:
14.11.2018 u 16:40
0

PREDSEDNIŠTVO DNS-a SMENILO ČUBRILOVIĆA: Zahtev za njegovo razrešenje, podneo predsednik stranke Marko Pavić!

Predsedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS), koja je u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj, danas je razrešilo Nedeljka Čubrilovića s funkcije zamenika predsednika stranke.

Čubrilović je novinarima rekao da je zahtev za njegovo razrešenje podneo predsednik stranke Marko Pavić koji nije davao izjave.

"Predsedništvo je većinom glasova usvojilo Pavićev zahtev", rekao je Čubrilović koji je napustio sednicu pre njenog završetka.

Čubrilović je rekao da se Pavić nije slagao sa nekim njegovim stavovima, a optužio ga je i da je učestvovao u smeni nekih funkcionera DNS-a posle izbora.

Posle oktobarskih izbora sa direktorskih funkcija je smenjeno nekoliko funkcionera DNS-a, koje je predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik optužio da u kampanji nisu radii za predsedničke kandidate vladajuće koalicije – njega, kao kandidata za člana Predsedništva BiH i Željku Cvijanović, kandidata za predsednika RS.

DNS je osvojio 12 poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini RS.

Posle sednice Predsedništva DNS-a saopšteno je da ova stranka ostaje u koaliciji sa SNSD-om i socijalistima i da podržavaju da mandatar za sastav nove Vlade RS bude Radovan Višković iz SNSD-a.

DNS navodi da će njima pripasti mesto predsednika Narodne skupštine RS.

Dodik je ranije rekao da će to mesto pripasti Čubriloviću, koji je u prošlom mandatu takođe bio na mestu predsednika parlamenta RS.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter