DODIK: Republika Srpska preduzeće sve aktivnosti na zaštiti svoje imovine u Hrvatskoj!

 

Republika Srpska preduzeće sve aktivnosti na zaštiti svoje imovine u Hrvatskoj, izjavio je danas predsednik RS Milorad Dodik.

On je to rekao komentarišući informaciju da je Hrvatska počela da primenjuje izmene i dopune Zakona o upravljanju državnom imovinom, koji je hrvatski Sabor usvojio u maju, a koji predviđa upravljanje nekretninama i stavljanje u funkciju i nekretnine za koje nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, prenosi Klix.ba.

"Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i pretnjama moraju biti proglašeni ništavnim. Raspolaganje tuđom imovinom, što namerava da uradi Hrvatska, samo bi bespotrebno zakomplikovalo odnose u regionu", rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Hrvatska je u obavezi da sprovede sporazum koje su bivše republike SFRJ postigle, a koji nalaže da svim građanima i pravnim subjektima moraju biti vraćena prava koja su imali 31. decembra 1990. godine. 

Ministarstvo državne imovine Hrvatske objavilo je prije tri dana javni poziv kojim daje u zakup odmarališta i druge nekretnina na Jadranu, a naspisku nekretnina koje se daju u zakup na 30 godina jeste 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata na primorju Hrvatske, čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i BiH.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost