Izvor:
08.11.2018 u 19:46
0

DODIK PORUČIO: Nova Vlada biće formirana do kraja meseca!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.

– Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima – naveo je Dodik..

Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre konstituiše institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata. Ponovio je da će potpredsednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

– Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljna pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobijaju odgovorne dužnosti -rekao je Dodik.

Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska njeno pozicioniranje i da to moraju svi da rade, i u Srpskoj, i na nivou zajedničkih institucija BiH.

– Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važno da imamo strukturu koja može da iznese probleme vremena koje dolazi i koja je nacionalna i patriotska – rekao je Dodik.

Njegov cilj, kako kaže, jeste stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja će obezbediti da sve nesmetano funkcioniše. Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji će biti izabrani na funkcije na nivou BiH.

– Položiću zakletvu u Narodnoj skupštini i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva – rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter