Izvor:
21.09.2018 u 11:43
0

ZAEV: Makedonija ne dobija nikakvu konkretnu podršku SAD u borbi protiv ruske propagande!

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da Makedonija ne dobija nikakvu konkretnu podršku SAD u borbi protiv ruske propagande.

"SAD nas načelno podržavaju", rekao je Zaev za agenciju MIA odgovarajući na pitanje da li Makedonija prima američku pomoć u borbi protiv ruskih sajber napada na društvenim mrežama tokom navodne kampanje za bojkotovanje referenduma.

On je rekao da Rusija javno ističe da se protivi članstvu Makedonije u NATO i da je to njeno legitimno pravo, ali da za Makedoniju nema druge alternative sem članstva u NATO i EU. Zaev je dodao i da Makedonija želi da unapređuje prijateljske odnose sa Rusijom.

"Možda ima nekih aktivnosti na društvenim mrežama. Ali ne mogu da kažem da postoji neprijateljstvo prema Makedoniji", rekao je Zaev

Za suzbijanje lažnih vesti Makedonija, kako kaže, koristi domaća sredstva – novinarska udruženja i asocijacije za etičke standarade u novinarstvu, a vlada sektorom za javne odnose podržava te napore tako što objavljuje tačne vesti.

Lažnih vesti ima svuda, ne samo u Makedoniji i to je globalni trend, ocenio je Zaev i dodao da postoje alatke za maksimalno širenje lažnih vesti koje koriste pojedinci i grupe, "verovatno van Makedonije".

"Nemamo dokaze da se ovo plaća u zemlji. To dolazi od spoljnih aktera, ali građani su dovoljno mudri da uvide razliku između istinitih i lažnih vesti. Pokušavamo da se borimo protiv dezinformacija da bi tačne i proverene informacije mogle do dospeju do građana kako bi mogli da donesu pravu odluku za referendum i proces koji će uslediti", rekao je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter