Izvor:
18.09.2018 u 17:22
0

ZAEV: Bojkot referenduma, značio bi bojkot budućnosti te zemlje!

Bojkot referenduma, koji će u Makedoniji biti održan 30. septembra, značio bi bojkot budućnosti te zemlje i demokratije uopšte, poručili su danas makedonski premijer Zoran Zaev i britanski ministar za evropska i američka pitanja Alan Dankan na sastanku u Skoplju.

Dankan je Makedoniji poželeo uspešan referendum o sporazumu Atine i Skoplja o imenu te bivše jugoslovenske republike, i preneo podršku Britanije naporima Makedonije da ostvari svoje strateške ciljeve – članstvo u EU i NATO.

"Sporazum koji su potpisali premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, predstavlja značajan korak za budućnost Makedonije", istakao je Dankan.

Zaev je izrazio uverenje da će velika većina građana izaći na glasanje o evroatlantskoj Makedoniji.

"Očekujem takođe da svi politički akteri u zemlji ostave po strani svoje interese i ispoštuju svoju dužnost da glasaju na referendumu u ovom istorijskom trenutku za Makedoniju", rekao je Zaev.

On se s britanskim sagovornikim saglasio da bi pristupanje Makedonije evroatlantskim institucijama doprinelo stabilnosti, bezbednosti i ekonomskom prosperitetu celog Balkana, saopštila je makedonska vlada.

Dankan se danas u Skoplju sastao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim, i tom prilikom takođe istakao značaj ishoda predstojećeg referenduma, kao i rezultata tekućih reformi u Makedoniji.

Dankan je pohvalio napredak Makedonije na putu ka EU i NATO-u i postignuća u izgradnji regionalih odnosa i rešavanju sporova sa susedima, saopštilo je makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dankanova poseta Skoplju odraz je čvrste britanske podrške nastojanjima Makedonije da postane članica evropske i evroatlantske porodice slobodnih i naprednih zemalja, zaključio je Dimitrov.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter